div className=”story-container”>
מתקפות סייבר יכולות להופיע בתחפושות שונות – תוכנות זדוניות, פישינג, מתקפות מניעת שירות מבוזרות (DDoS) ועוד אינספור צורות אחרות. חשיפת מידע רגיש, ריקון חשבונות בנק וגניבת זהויות הן רק חלק מההשלכות המפחידות של מתקפת סייבר. אבל קיימות דרכים להגן על עצמכם, ועצם הכרת האיומים הקיימים יכולה לעזור לכם להישאר בטוחים. במאמר זה נבחן כיצד פועלות מתקפות סייבר, מהם הסוגים הנפוצים ביותר של מתקפות סייבר, וכיצד להגן על המידע שלכם.
description={
}
/>
כעת, הבה נבחן סוגים של מתקפות סייבר. בעוד שהרשימה הבאה בקושי מגרדת את פני השטח, היא מכסה כמה מהדרכים הנפוצות ביותר בהן פושעי סייבר מבצעים את עבודתם המלוכלכת:
לתוכנה זדונית עצמה יש סוגים רבים ושונים:
מתקפת הנדסה חברתית מרמה את המשתמש לחשוף מידע רגיש, להתקין תוכנות זדוניות או להעביר כסף לתוקפים. פושעי סייבר בדרך כלל מזייפים אתרי אינטרנט והודעות, תוך שהם מתחזים לדמויות מהימנות כמו פקידי בנק או נציגי שירות לקוחות כדי להערים על הקורבן – המשתמש באתר או קורא האימייל – לבצע פעולות נגד האינטרסים שלהם עצמם.
להנדסה חברתית יש מגוון צורות שונות, כגון תוכנות הפחדה (Scareware), פיתיון (Baiting), תן וקח (quid Pro quo), התחזות מקוונת (Catfishing), קבלת מידע בתואנות שווא (Pretexting), גניבת הסחה (Diversion theft), ופישינג (Phishing), אשר מחולק בעצמו לענפים נפרדים.
מתקפת פישינג היא טקטיקה של הנדסה חברתית המשמשת לעתים קרובות לגניבת נתוני משתמשים. אלו הם כמה מסוגי מתקפות הפישינג הנפוצות ביותר:
במהלך התקפת אדם בתווך, התוקף מצותת באופן אקטיבי לתקשורת בין מחשב המשתמש לבין הנמען, כמו אפליקציה, אתר אינטרנט או משתמש אחר. לאחר מכן, התוקף יכול לתמרן את התקשורת ולהשיג את המידע החשוף של הקורבן.
התקפת מניעת שירות היא סוג של מתקפת סייבר שבה תוקף מונע ממכשיר להגיב למשתמשים שלו על ידי פגיעה בפונקציונליות שלו. מתקפות אלו מבוצעות בדרך כלל על ידי הצפת המכשיר בשאילתות שווא אשר מונעות ממנו להגיב לבקשות לגיטימיות. מתקפות DoS מסווגות לגלישת חוצץ, הצפת ICMP, הצפת SYN, Ping of Death, Teardrop ומתקפות “גמד” (Smurf).
הזרקת שפת שאילתות מובנית (SQL) משתמשת בהתקפות כמו In-band SQLi, Inferential SQLi, או Out-of-band SQLi כדי לפגוע ברשתות ובמערכות. חולשות באבטחת אינטרנט מאפשרות לתוקפים להטעות אתר לפרש קוד זדוני כפעולות לגיטימיות. בדרך זו, התוקפים יכולים לגרום לאתר להעביר נתונים סודיים שהם לא יכולים בדרך כלל לאחזר, לקבל הרשאות מנהל ולייצר פקודות עבור מערכת ההפעלה. כאשר ההאקר נמצא בתוך המערכת, הוא יכול לשנות או למחוק קבצים במערכת המחשב, ולשנות את התנהגות האפליקציה.
מתקפת אפס ימים מחפשת אחר נקודות תורפה לא ידועות בתוכנה או ברשתות לפני שפורסמו עדכוני תיקון אבטחה, כלומר למפתחי מערכות יש “אפס ימים” ליצור עדכוני סביבה. האקרים הם בדרך כלל הראשונים לגלות נקודות תורפה במערכת, מה שמגדיל את הסבירות לפריצה מוצלחת. מתקפות אפס ימים מכוונות לממשלות, ארגונים גדולים, קניין רוחני וקושחה של מכשירי IoT כיעדים פוטנציאלים. האקרים בדרך כלל מחפשים מידע רגיש או סודי ופוגעים ברשת כולה באמצעות סוגים שונים של איומי אבטחת סייבר, כגון תולעים (Stuxnet), האקטיביזם (Hacktivism – Sony) וסוסים טרויאניים בנקאיים (Dridex).
מתקפת XSS מכניסה סקריפט זדוני לאתר אמין כדי לאסוף מידע אישי של משתמשים. בדרך כלל, היא עושה זאת על ידי הקלטת המידע שהקורבנות מקלידים בשדות ההתחברות של האתר. האקרים שולחים סקריפטים זדוניים לדפדפן של משתמש הקצה, שאינו יכול לזהות אם הסקריפט הוא זדוני, מה שמאפשר לתוכנות זדוניות לפעול ולגשת לקובצי Cookie, היסטוריית חיפוש ומידע רגיש אחר שנשמר על ידי הדפדפן. XSS משתמש בטכניקות הבאות כדי לפרוץ את פונקציונליות הדפדפן:
זיוף בקשות בין-אתרים פועל בעזרת הנדסה חברתית ומאלץ את משתמש הקצה לבצע פעולות לא רצויות באתר. התוקף עשוי לשלוח קישור זדוני כדי לרמות את הקורבן ללחוץ עליו ולבצע פעולות לא רצויות, כמו העברת כספים או מסירת פרטי חשבון אישיים. אם לקורבן יש חשבון ניהולי, התוקפים יכולים לחדור ולסכן את כל הרשת או המערכת.
מתקפות האזנת סתר מתרחשות כאשר פושעים מפריעים לתעבורת הרשת שעוברת דרך מחשבים, מכשירים ניידים ומכשירי IoT ומאזינים או קוראים את הנתונים המועברים בין שני מכשירים. סוג זה של מתקפת סייבר נפוץ בתקשורת אלחוטית. משתמשים תמימים עלולים למסור את פרטי הבנק, פרטי התחברות לחשבון, או פרטים לגבי קניין רוחני שלהם. חלק מהתקפות ההאזנה הנפוצות ביותר כוללות מתקפת אדם בתווך, רחרחן Sniffing, האזנה לרשתות Wi-Fi ציבוריות, האזנות סתר פיזיות והאזנת סתר מבוססת תוכנות זדוניות.
האקרים תוקפים סיסמאות על ידי פיצוח סיסמאות והשגת גישה לא מורשית למערכות מחשב. התוקף עשוי להשתמש בטכניקות שונות כדי להשיג את פרטי ההתחברות של משתמש לגיטימי:
מילוי פרטי התחברות הוא מונח המקיף קבוצה של מתקפות סיסמאות ותת-קבוצה של התקפות Brute force. במתקפה זו, התוקפים מחדירים באופן מאולץ פרטי התחברות גנובים לטפסי התחברות כדי לגשת באופן לא חוקי לחשבונות משתמש. האקרים משתמשים בכלים אוטומטיים כדי לבצע החדרת פרטי התחברות, מה שהופך את המתקפה ליעילה יותר. הם בדרך כלל משתמשים באותם פרטי התחברות שנפרצו בשירותים שונים, בהנחה שהמשתמש עושה שימוש חוזר בשמות משתמש וסיסמאות.
מתקפות IoT מתבצעות באמצעות טלוויזיות חכמות, שעונים, תרמוסטטים ומכשירים חכמים אחרים. האקרים מסוגלים לפרוץ את המכשירים הללו באמצעות טכניקות שונות, כגון זיוף מכשירים, האזנת סתר, פיצוח סיסמאות, מניפולציה של קושחה, מתקפות אפס ימים, אדם-בתווך ו-DDoS. עם זאת, מהות המתקפה נשארת בדרך כלל זהה – האקר שואף להדביק את המכשירים בתוכנה זדונית כדי לפגוע במכשיר ולהשיג גישה לא מורשית לנתוני משתמש אישיים.
{SHORTCODES.blogRelatedArticles}
כעת, בואו נדבר על השיטות שבהן האקרים משתמשים לביצוע מתקפות סייבר. הם משתמשים בדרך כלל בארבע טכניקות עיקריות:
ממשתמשי אינטרנט פרטיים ועד ארגונים גדולים, כל אחד יכול ליפול קורבן לפשעי סייבר. להלן קבוצות היעד הנפוצות ביותר:
ההשלכות המאיימות של לוחמת סייבר וטרור סייבר מדגישות את הצורך של ארגונים ויחידים לנקוט בפעולות מניעה נגד פושעי סייבר.
התקפות סייבר היו אחד מחמשת האיומים המובילים בשנת 2020, וככל שהשנים חולפות, האקרים מגלים דרכים חדשות לנצל נקודות תורפה במערכות המטרה שלהם. כדי להבין טוב יותר את היקף הבעיה, 67% מאוכלוסיית ארצות הברית חוו מתקפת סייבר. בשנת 2021 בוצעו יותר מ-623 מיליון מתקפות של תוכנות כופר (פי שניים מאשר ב-2020), עם דרישת כופר ממוצעת של 812,000 דולר.
ככל שמספר מתקפות הסייבר עולה, חיוני שאנשים פרטיים וארגונים ילמדו כיצד להתמודד עם האיומים הללו ויעמיקו את הבנתם לגבי אבטחת סייבר. למידע נוסף, בקרו במעבדת המחקר שלנו בנושא אבטחת סייבר ופרטיות שם תמצאו מגוון מאמרים שהוכנו על ידי צוות המחקר שלנו על איומי אבטחה וסיכונים הקשורים למערכות IT.
אמנם נראה שאיומי סייבר אורבים בכל פינה באינטרנט, ישנם כמה דברים שתוכלו לעשות כדי להגן על עצמכם ועל הארגון שלכם. עקבו אחר הטיפים הבאים כדי למנוע מתקפות סייבר ולשפר את אבטחה הכללית שלכם באינטרנט.
הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לשפר את אבטחת הנתונים בסביבה העסקית:
The post מהי מתקפת סייבר? הכירו סוגים שונים של מתקפות סייבר first appeared on NordVPN.